Darydami arbatą nedarykite šių klaidų

REKLAMA

Nešviežia ar pasenusi arbata gali pakenkti sveikatai, perspėjo mitybos specialistė Elena Solomatina. Ji paaiškino, kad praėjus vos 15 minučių po užvirimo arbatoje susidaro organinių junginių plėvelė. Kaip parodė Kinijos mokslininkų tyrimas, dėl to prasideda oksidacija ir gėrime atsiranda kenksmingų medžiagų. Procesas pagreitėja, jei į arbatą dedama cukraus.

REKLAMA

Šiuo atveju dėl „fermentacijos“ padidėja pelėsių mikotoksinų skaičius – pakartotinai verdant jie nesunaikinami. Specialistė pažymėjo, kad vakar užplikyta arbata gali pakenkti žarnyno veiklai, neigiamai paveikti kepenis, o po ilgo vartojimo laiko – ir širdį.

REKLAMA

Be to, Elena Solomatina rekomendavo negerti arbatos daugiau kaip keturis kartus per dieną , o taip pat turinčios per daug didelį kofeino kiekį. Esant aukštam kraujospūdžiui ar turint psichinių ligų, arbata gali turėti nepageidaujamą poveikį organizmui.

REKLAMA

Kad arbatoje nebūtų sunaikinti naudingi antioksidantai ir taninai, ją reikėtų ruošti ne verdančiu, o karštu vandeniu, pridūrė dietologė.

 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].