Tai – nuostabiai skanūs pomidorai, kuriais galėsite mėgautis net žiemą.

REKLAMA

Šiemet pomidorų derlius buvo ypatingai gausus, todėl nežinote, ką gaminti iš šių daržovių?

Pabandykite pomidorus džiovinti.

REKLAMA

Džiovinti pomidorai tikrai pravers ruošiant makaronus, salotas, užkandžius ar padažus…

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2,5 kg pomidorų
  • 2 česnako galvučių
  • druskos
  • cukraus
  • čiobrelių
  • Provanso žolelių mišinio
  • rozmarino
  • 300-350 ml alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite pomidorus.

Nuimkite kietesnę dalį po stiebu.

REKLAMA

Supjaustykite ketvirčiais.

REKLAMA

Supjaustytus pomidorus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Nulupkite česnaką.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite.

REKLAMA

Pomidorus pabarstykite cukrumi.

REKLAMA

Pabarstykite druska.

Galiausiai pabarstykite žolelėmis ir čiobreliais.

REKLAMA

Ant pomidorų uždėkite susmulkintą česnaką.

REKLAMA

Pašaukite į orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 1 valandą 130°C temperatūroje.

Po valandos atidarykite orkaitės dureles.

REKLAMA

Kepkite dar valandą 130°C temperatūroje.

REKLAMA

Pomidorus sudėkite į sterilius stiklainius.

Į stiklainius įdėkite rozmarino šakelių.

REKLAMA

Į puodą  supilkite alyvuogių aliejų.

REKLAMA

Užvirinkite.

Stiklainių turinį užpilkite karštu aliejumi.

REKLAMA

Sandariai užsukite stiklainius, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Laikykite sausoje vietoje.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].