Delikatesas taip vadinamas, nes jis atrodo kaip sausos šakos, o kai jį kandate, maloniai traška. Žagarėliai daugeliui jau seniai pažįstami nuo vaikystės. 

REKLAMA

Tuo metu tik nedaugelis galėjo gauti brangių produktų. Žagarėlius paruošti yra labai paprasta ir jie puikiai tinka, jei laukiate svečių.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

300 ml kefyro;

REKLAMA

1 kiaušinio;

REKLAMA

3 šaukštų cukraus;

REKLAMA

2 šaukštų augalinio aliejaus;

REKLAMA

pusės šaukštelio druskos;

REKLAMA

pusės šaukštelio sodos;

REKLAMA

400 g kvietinių miltų.

REKLAMA

Gaminimas:

Kiaušinį įmuškite į dubenį, šiek tiek išplakite ir supilkite kefyrą. Viską gerai sumaišykite ir įpilkite cukraus, druskos ir sodos.

REKLAMA

Vėl išmaišykite, supilkite augalinį aliejų ir šiek tiek miltų. Maišykite vis pridedant miltų, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau.

REKLAMA

Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.

REKLAMA

Paskui tešlą padalinkite į 2 dalis, plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis, kurių plotis bus 2-3 cm, juostelės centre įpjaukite skylę ir perkiškite tešlą, kad gautųsi kaspinėliai.

REKLAMA

Įpilkite aliejų į keptuvę, įkaitinkite ir kepkite žagarėlius. Baigus kepti, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite ant stalo.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].