Jums patiks šios gardžios, karamelėje apkeptos vištienos šlaunelės, paruoštos pagal „Facebook“ receptą. Tai labai paprastas ir skanus patiekalas!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 vištienos šlaunelių
  • 8 česnako skiltelių
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 puodelio cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto vandens

Pasirinktinai:

  • Prieskonių pagal skonį
  • Žolelių pagal skonį.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.

Pabarstykite druskos ir maltų juodųjų pipirų mišiniu.

REKLAMA

Padarykite gilius pjūvius vidinėje šlaunelių pusėje.

REKLAMA

Įdarykite jas smulkintais česnakais.

Pakartokite šį procesą su visomis šlaunelėmis.

REKLAMA

Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Įdėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Į puodą su storu dugnu įberkite cukraus.

REKLAMA

Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.

REKLAMA

Nuolat maišykite, kad karamelė nesudegtų!

Kai tik pradės kilti dideli burbuliukai, sumažinkite ugnį iki silpnos.

REKLAMA

Virkite nuolat maišydami, kol taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Tada į karamelę iš karto įpilkite šalto vandens.

Turėtų susidaryti gintaro spalvos mišinys.

REKLAMA

Nuimkite sirupą nuo ugnies ir palikite 5 minutes atvėsti.

Dabar jame pamirkykite vištienos šlauneles.

REKLAMA

Aptepkite jas sirupu ir sudėkite į kepimo indą.

REKLAMA

Kepkite 20 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Tada sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 20 minučių.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].