Fantastiškai skani vištiena – kreminiame, česnakiniame padaže. Greitai pagaminamas ir skanus patiekalas.

REKLAMA

Mes radome jums šį receptą „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės (2 porcijoms):

  • 2 didelių vištienos krūtinėlių
  • 5-6 česnako skiltelių (susmulkintų)
  • 2 česnako skiltelių (sutrintų)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1/2 puodelio vištienos sultinio arba vandens
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio grietinėlės
  • Alyvuogių aliejaus
  • Sviesto
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukštelio džiovintų petražolių
  • Druskos ir pipirų (pagal poreikį)
  • 1 kubelio vištienos sultinio (jei naudojate vandenį)

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištienos krūtinėles padėkite po maistine plėvele ir tiesiog lengvai išmuškite kočėlu ar virtuviniu plaktuku – mėsos tekstūra nesuirs, bet ji bus daug minkštesnė.

REKLAMA

Abu mėsos gabaliukus pagardinkite druska ir pipirais.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnakus (5-6 skilteles).

REKLAMA

Taip pat nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.

REKLAMA

2 česnako skiltelių nereikia nulupti, tiesiog sutraiškykite jas peiliu.

Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įdėkite sviesto.

REKLAMA

Leiskite jam įkaisti ir įdėkite 2 suspaustas česnako skilteles, kad aliejus ir sviestas pradėtų kvepėti.

Į keptuvę įdėkite vištienos krūtinėlę ir leiskite apkepti iš abiejų pusių (jei reikia, galite įpilti daugiau aliejaus).

REKLAMA

Dabar išimkite vištienos krūtinėlę iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

REKLAMA

Taip pat išimkite česnaką ir įdėkite dar vieną šaukštą sviesto.

Suberkite svogūnus ir leiskite jiems kepti, kol įgaus auksinę spalvą.

REKLAMA

Sudėkite česnaką ir leiskite jam 10-15 minučių apkepti keptuvėje kartu su svogūnais.

Dabar į keptuvę įpilkite vandens arba sultinio.

REKLAMA

Jei naudojate tik vandenį, į keptuvę įdėkite ir sultinio kubelį.

Išspauskite 1/2 citrinos sultis ir leiskite joms užvirti (apie 1 šaukštelį).

REKLAMA

Dabar sudėkite raudonėlį, petražoles ir pagardinkite druska bei pipirais.

REKLAMA

Galiausiai supilkite grietinėlę ir leiskite jai virti iki norimo tirštumo.

Dabar sudėkite vištienos krūtinėlę ir leiskite jai 1 minutę troškintis padaže.

REKLAMA

Atlikta, galite patiekti.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].