Jums nereikia valandų valandas praleisti virtuvėje, kad pagamintumėte skanų patiekalą. Gaminkite pietus pagal šį receptą iš „YouTube“ kanalo ir paruošite pilną kepimo skardą skanaus maisto beveik be vargo!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • paprikos
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus
  • svogūno
  • augalinio aliejaus
  • 50 ml pomidorų padažo
  • 3 didesnių bulvių
  • 2 šaukštų grietinės
  • 2 šaukštų majonezo
  • 100-150 g kietojo sūrio
  • 50 g sviesto

Salotoms:

  • 1 burokėlio
  • 2 kiaušinių
  • 50 g fetos sūrio
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • druskos
  • petražolių
  • maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • krapų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištienos krūtinėles supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pagardiname pipirais, užpilkite augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

REKLAMA

Iš raudonosios paprikos pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

REKLAMA

Kepimo skardą apšlakstykite augaliniu aliejumi, sudėkite vištienos filė gabaliukus ir aptepkite pomidorų padažu.

Dabar ant vištienos sudėkite svogūnų juosteles, paprikas ir bulvių griežinėlius. Bulves turite supjaustyti ir pagardinti prieskoniais.

REKLAMA

Paruoškite padažą iš grietinės ir majonezo, kurį tolygiai paskirstykite ant bulvių viršaus ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

REKLAMA

Galiausiai sudėkite sviesto gabaliukus, uždenkite šlapiu kepimo popieriumi, folija ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Praėjus šiam laikui, išimkite kepimo skardą, atidenkite ir kepkite dar 10 minučių 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Tuo tarpu galite paruošti šias skanias burokėlių salotas.

REKLAMA

Atskiruose puoduose išvirkite burokėlius ir kiaušinius, kuriuos vėliau nulupkite ir supjaustykite.

REKLAMA

Burokėlius taip pat nulupkite, supjaustykite kubeliais ir dubenyje sumaišykite su kubeliais pjaustytu fetos sūriu.

REKLAMA

Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, kapotas petražoles, griežinėliais supjaustytus kiaušinius, pagardinkite pipirais ir druska, ir užpilkite alyvuogių aliejumi.

Viską kartu patiekite, o lėkštę galite pabarstyti smulkintais krapais.

REKLAMA

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].