Itin minkšta ir sultinga kepta vištienos krūtinėlė, kuriai negalėsite atsispirti!

REKLAMA

Puikų keptos mėsos skonį sustiprina keptos bulvės su grybais bei gardžios burokėlių salotos.

REKLAMA

Neįtikėtinai skanios keptos vištienos krūtinėlės su sūriu ir grybais receptas iš „YouTube“ kanalo.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 bulvių
  • Druskos
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1 svogūno
  • 7 vidutinio dydžio grybų
  • 3 vištienos krūtinėlės gabalėlių
  • 250 g griežinėliais pjaustyto sūrio

Padažui:

  • 150 g grietinės
  • 3 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto garstyčių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Maltos paprikos miltelių
  • 2 česnako skiltelių

Salotoms:

REKLAMA
  • 1 violetinio svogūno
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 2 šaukštelių vyno acto
  • 2 burokėlių
  • 1 morkos
  • Ryšulėlio petražolių
  • Druskos
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Bulves supjaustykite apskritais griežinėliais ir sudėkite į gilų dubenį.

REKLAMA

Įberkite druskos, aliejaus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Ištepkite skardą augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją bulves.

Susmulkinkite svogūną ir sudėkite jį ant bulvių.

REKLAMA

Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pusę jų sudėkite ant svogūnų.

REKLAMA

Padėkite vištienos krūtinėlę ant kieto pagrindo ir peiliu padarykite įpjovas (žr. vaizdo įrašą).

REKLAMA

Į mažesnį dubenį supilkite grietinėlę ir aliejų.

Tada sudėkite garstyčias, druską, pipirus, maltą papriką ir smulkintą česnaką.

REKLAMA

Viską sumaišykite ir padažu aptepkite vištienos krūtinėlę.

REKLAMA

Į pjūvius įdėkite grybus ir sūrio griežinėlius.

REKLAMA

Ant grybų sudėkite vištienos krūtinėlę.

Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną, garstyčias, actą ir šaukštu gerai išmaišykite.

REKLAMA

Virtus burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į švarų dubenį.

REKLAMA

Sudėkite tarkuotas morkas, smulkintas petražoles.

Tada sudėkite svogūnų mišinį, druską, alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Iškeptą mėsą patiekite su bulvėmis, grybais ir šviežiomis salotomis.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo instrukcijas rasite čia:

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].