Puikus vištienos blauzdelių keptų ant svogūnų ir garnyro receptas! Mėsa labai skani ir viską patogiai paruošite tiesiog vienoje kepimo skardoje.

REKLAMA

Šį receptą radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 8 vištienos blauzdelių
  • 3-4 didelių svogūnų

Marinatui:

REKLAMA
  • 8 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų medaus
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 arbatinio šaukštelio raudonųjų saldžiųjų paprikų miltelių

Bulvėms:

  • 800-1000 g bulvių
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 arbatinio šaukštelio raudonėlio
  • 2 šaukštų aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

REKLAMA

Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite ant jos supjaustytus svogūnus. Juos pabarstykite druska.

Paruoškite vištienos blauzdeles.

REKLAMA

Blauzdelių paviršiuje padarykite nedidelius pjūvius.

Paruoškite marinatą – dubenyje sumaišykite sojų padažą su medumi, išspaustu česnaku, druska, pipirais ir paprikos milteliais.

REKLAMA

Gerai aptepkite vištienos blauzdeles.

REKLAMA

Sudėkite vištieną ant svogūnų ir pradėkite ruošti bulves.

Jas nulupkite, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Sumaišykite su druska, pipirais, raudonėliais, aliejumi ir pipirais.

REKLAMA

Sudėkite bulves į kepimo skardą kartu su vištienos blauzdelėmis ir svogūnais.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo pamoka:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].