Naminis kietasis sūris. Nuo šiol jūsų sumuštiniai bus kitokie!

Skamba neįtikėtinai, tačiau kietas sūris gali būti pagamintas namuose ir gana paprastai. Jums nebereikės šliužo, acto ar citrinos sulčių. Faktas yra tas, kad varškė, naudojama ruošiant sūrį, jau yra fermentuotas pieno produktas ir nieko nereikia įpilti į pieną, kad jis būtų rauginamas.

REKLAMA

Galite naudoti net neriebią varškę, sūrio konsistencija išliks tiršta, o kaitinant ji gerai ištirps. Ši savybė naudinga tuo atveju, jei norite iškepti picą ar pasigaminti cukinijos užtepėlę su gautu kietuoju sūriu.

sūris

REKLAMA

Jums reikės:

  • Varškės 1 kg
  • Pieno 2 stiklines
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Sodos 0,5 šaukštelio
  • Kiaušinio 1 vnt.

Gaminimas:

Varškę užpilkite karštu pienu ir uždėkite ant lėtos ugnies, virkite 10 minučių. Tada masę supilkite į kiaurasamtį, uždengtą marle, kraštus sandariai susukite ir gerai išspauskite skystį.

REKLAMA

Sudėkite gautą masę į dubenį, įmuškite kiaušinį ir suberkite sodą, druską ir išmaišykite. Mišinį grąžinkite ant ugnies ir virkite dar 10–15 minučių, kol gausis klampi konsistencija.

sūris

REKLAMA

Įdėkite sūrį į formą, ant viršaus uždėkite kažką sunkaus, kad suslėgti. Po 8 valandų produktas bus paruoštas naudoti.

REKLAMA
Aštresnio skonio sūrio mėgėjai kepimo metu į sūrio masę gali pridėti keletą česnako skiltelių, mėgstamų prieskonių, žolelių ar džiovintos paprikos gabalėlių. Nuo to naminis sūris tik turės geresnį skonį! Gerai tinka bazilikas, raudonėlis, kmynai, krapai ir čiobrelių grūdai.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].