Iš cukinijų galite iškepti stulbinančiai skanų, švelnų, burnoje tirpstantį vyniotinį. Be visų kitų privalumų, jis puikiai išlaiko formą. Jūs netgi galite patiekti jį ant šventinio stalo. Receptu tikrai teks pasidalinti, nes toks skanėstas nepaliks abejingų! Dar geriau – jis tiks visiems – ir vegetarams, ir ne.

REKLAMA

Ingredientai

  • cukinijos (570 g) – 1–2 vnt.
  • miltai – 4 šaukštai
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • kiaušiniai – 3–4 vnt.
  • svogūnas – 1 vnt.
  • morka – 1 vnt.
  • grybai – 300 g
  • sūris – pabarstymui
  • druska ir pipirai – pagal skonį
  • grietinė – pagal skonį
  • augalinis aliejus – kepimui

Gaminimo eiga

Cukinijas sutarkuokite smulkia tarka. Pasūdykite, išmaišykite ir palikite kelias minutes pastovėti, kad cukinijos pradėtų leisti sultis. Cukinijų masę nuplaukite vandeniu, išspauskite ir perkelkite į atskirą dubenį.

REKLAMA

Suberkite miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, pipirus, jei reikia pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite augaliniu aliejumi. Masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriaus ir įdėkite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite 20–25 min.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sudėkite į keptuvę ir kepkite augaliniame aliejuje, kol pasikeis spalva. Nenuimdami kepimo popieriaus, iškepusį moliūgų pyragą keletą kartų suvyniokite, kad jis suminkštėtų ir taptų elastingas.

REKLAMA

Grybus supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su morkomis, apkepkite, išmaišykite, pasūdykite ir įberkite pipirų pagal skonį. Viską kartu troškiname 10 minučių. Leiskite įdarui šiek tiek atvėsti.

REKLAMA

Įdarą tolygiai paskirstykite ant pyrago, palikdami nedidelį tarpelį krašte, kad suvyniojus įdaras neiškristų. Ant išorinio krašto uždėkite šiek tiek tarkuoto sūrio, kad sutvirtintumėte vyniotinį.

REKLAMA

Jei norite, užtepkite šonus grietine. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę 5–7 minutėms.

Po to lieka tik išimti vyniotinį iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti, supjaustyti ir patiekti ant stalo. Stabilus, formos neprarandantis ritinys gerai atrodys porcijomis. Skanus ir švelnus, tinka ir šiltas, ir šaltas.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].