Be kiaušinių ir sviesto.
REKLAMA
Ingredientai:
- varškė – 250 g
- kefyras arba natūralus jogurtas – 100 g
- miltai – 250 g
- obuoliai – 1-2 vnt.
- cukrus – 10 arbatinių šaukštelių
- cukraus pudra ir cinamonas pagal skonį
- druska – pusė arbatinio šaukštelio
Gaminimas:
- Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Miltus persijokite.
- Varškę su cukrumi ir druska pertrinkite trintuvu.
- Supilkite kefyrą arba jogurtą, suberkite persijotus miltus ir užminkykite minkštą tešlą.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite ploną tešlos lakštą.
- Iš tešlos išpjaukite kvadratėlius.
- Į kiekvieno kvadratėlio vidurį įdėkite po obuolių skiltelę, apibarstykite cukrumi ir cinamonu, suvyniokite ir užspauskite kraštelį.
- Išdėliokite sausainius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
- Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių iki auksinės spalvos.
- Iškeptus sausainius pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].