Sužinokite, kaip laikyti vaisius, kad jie išliktų švieži net 12 mėnesių.

REKLAMA

Tai – labai paprastas vaisių saugojimo būdas.

Išbandykite ir įsitikinkite patys!

REKLAMA

Vaisiai išliks švieži net iki 12 mėnesių

REKLAMA

Visada rinkitės šviežius ir nepažeistus vaisius.

Įdėkite į kiaurasamtį.

REKLAMA

Kelis kartus nuplaukite šaltu vandeniu.

REKLAMA

Paruošime sterilizuotus 1500 ml talpos stiklainius.

Sudėkite vaisius iki pats stiklainių viršaus.

REKLAMA

Jei dėsite į stiklainius vyšnias ar kitas uogas, pirmiausia pašalinkite jų stiebelius.

REKLAMA

Užpilkite vaisius verdančiu vandeniu.

REKLAMA

Nupilkite vandenį į puodą ir užvirinkite.

Į kiekvieną stiklainį įberkite po 2 šaukštus granuliuoto cukraus.

REKLAMA

Supilkite verdantį vandenį.

REKLAMA

Uždarykite dangtelius, apvyniokite antklode ir palikite atvėsti.

Laikykite iki 18 °C temperatūroje.

REKLAMA

Vaisiai išliks švieži 1 metus.

Vaisių konservavimas be cukraus

REKLAMA

Mano vyras ir mama serga cukriniu diabetu, todėl ieškojau būdų, kaip konservuoti vaisius be cukraus.

REKLAMA

Būtina pasirinkti prinokusius saldžius vaisius, kurie neturi pažeidimų, puvimo ar pelėsio požymių. Rinkitės tik aukščiausios klasės vaisius.

REKLAMA

Tokiu būdu galima konservuoti bet kokius vaisius, iš kurių įprastai gaminame kompotus – persikus, abrikosus, vyšnias ir braškes.

Pirmiausia sterilizuokite stiklainius. Aš juos sterilizuoju mikrobangų krosnelėje, o dangtelius įtrinu alkoholiu.

REKLAMA

Stiklainiuose sluoksniuokite vaisius. Didesnius vaisius galite supjaustyti mažesniais gabalėliais.

Įberkite šiek tiek druskos, kuri yra puikus konservantas.

REKLAMA

Užsukite dangtelius ir sterilizuokite stiklainius.

REKLAMA

Vaisiai išskirs sulis, todėl nereikės dėti jokių papildomų priedų.

Jei norite šiek tiek pasaldinti vaisius, galite naudoti medų, tačiau tuomet prieš stiklainių sterilizavimą palikite kelias valandas pastovėti. 1 kg vaisių naudokite maždaug 2-3 šaukštus medaus.

REKLAMA

Sterilizuokite puode 10 minučių (aš braškes ir avietes sterilizuoju tik 5 minutes) 80-90 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Pastebėsite, kad vaisiai išskyrė sultis. Būtent tai ir bus pagrindinis konservantas, todėl patikrinkite, ar visi vaisiai pasidengė sultimis. Jei ne, prailginkite sterilizacijos trukmę.

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir leiskite visiškai atvėsti.  Laikyti sandėliuke, kaip  ir kitus konservuotus gaminius.

Sėkmės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].