Moliūgas yra sveikas ir nepaprastai skanus! Iš jo galite pagaminti burnoje tirpstančius desertus, pagrindinius patiekalus, sriubas, gėrimus ir užkandžius. Rudenį, kuomet nurenkame šių daržovių derlių, tikrai verta išbandyti pačius įvairiausius patiekalus, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra būtent moliūgai. Šį kartą norime pasidalinti moliūgų užkepėlės receptų, kuriai paruošti nereikės miltų. Taigi, pradėkime.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 700 g moliūgo
  • 80 g razinų
  • 2 kiaušinių
  • 300 ml grietinėlės
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 arb. š cukraus

Rekomenduoju rinktis 10% riebumo grietinėlę, kurią taip pat galite pakeisti grietine.

REKLAMA

Kaip gaminti?

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu. Po 3 minučių razinas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

REKLAMA

Supjaustykite moliūgą, suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.

REKLAMA

Kepimo formą ištepkite sviestu. Suberkite virto moliūgo kubelius ir razinas.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite grietinėlę. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant moliūgų su razinomis.

REKLAMA

Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite 25 minutes.

REKLAMA

Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams arba vakarienei. Jūsų šeimos narius sužavės jo skonis ir aromatas!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].