Tai labai skanus, sotus ir vidutiniškai drėgnas tortas: kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje. Jums tikrai patiks!

REKLAMA

Sudėtis:

1 kg bemielės sluoksniuotos tešlos

REKLAMA

4 kietai virti kiaušiniai

keletas laiškinių svogūnų papuošimui

2 morkos

REKLAMA

2 skiltelės česnako

200 g grietinėlės sūrio

REKLAMA

150 g majonezo

šiek tiek granatų sėklų papuošimui

REKLAMA

vienas indelis bet kokių žuvies konservų

Gaminimas:

Kambario temperatūroje atšildykite bemielę tešlą.

REKLAMA

Supjaustykite tokio dydžio pyragais, koks bus jūsų patiekalas: jie gali būti apvalūs, kvadratiniai ar kokie norite.

REKLAMA

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 20 min.

REKLAMA

Kol pyragai orkaitėje, yra laiko paruošti įdarą. Iš žuvies konservų išpilkite aliejų (bet ne visą, šiek tiek palikite, kad žuvis būtų sultinga), sudėkite žuvis į dubenį ir suminkykite šakute.

REKLAMA

Iš anksto išvirtas ir nuluptas morkas sutarkuokite tarka.

REKLAMA

Į dubenį su morkomis sudėkite česnaką, praleistą per spaudą arba sutarkuotą smulkia tarka.

REKLAMA

Jei verdant morkos nebuvo sūdytos, dabar įberkite druskos ir pagardinkite majonezu. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Nulupkite kietai virtus kiaušinius, sutrinkite ant rupios tarkos ir sudėkite į atskirą dubenį. Pagardinkite druska ir majonezu pagal skonį. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kai tešla iškeps, pirmąjį pyragą dėkite į lėkštę, paspauskite rankomis (kad būtų lygesnis) ir sutepkite majonezu. Paskirstykite pusę žuvies ant jo paviršiaus.

REKLAMA

Uždėkite antrą pyragą. Sutepkite jį morkų mase.

REKLAMA

Trečiąjį pyragą sutepkite majonezu, sudėkite visus kiaušinius.

REKLAMA

Uždenkite jį ketvirtuoju pyragu, sutepkite majonezu, sudėkite ant jo likusią žuvį.

REKLAMA

Uždėkite paskutinį pyragą. Uždenkite tortą plėvele ir uždėkite lentelę su svoriu.

REKLAMA

Padėkite į šaldytuvą mažiausiai 12 val.

REKLAMA

Išimkite pyragą, kraštus nupjaustykite peiliu, ant viršaus ir šonų užtepkite grietinėlės sūrį.

REKLAMA

Nupjautus gabalėlius susmulkinkite iki trupinių ir apibarstykite torto viršų. Papuoškite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir granatų sėklomis.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].