Ingredientai:

REKLAMA
  • burokėliai – 500 g,
  • morkos – 300 g,
  • svogūnai – 350 g,
  • sojų padažas – 4 šaukštai,
  • augalinis aliejus – 100 g,
  • actas 9 % – 2 šaukštai (arba obuolių sidras),
  • cukrus – 2 šaukštai,
  • prieskoniai, druska (pagal skonį).

Gaminimo eiga:

Burokėlius ir morkas sutarkuokite vidutiniu smulkumu. Pabarstykite cukrumi ir palikite pastovėti, kol burokėliai išskirs sultis.

REKLAMA

Apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus augaliniame aliejuje iki aukso rudumo spalvos ir nedelsdami (dar karštus) sudėkite į burokėlius su morkomis. Greitai sumaišykite.

Pagal skonį įpilkite sojų padažo, acto ir prieskonių, sumaišykite. Jei reikia, pasūdykite ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].