Nepaprastai skanus, gražus ir sotus pievagrybių užkandis. Man jis patinka, nes patiekalui paruošti reikia tik 10 minučių, o tada jūs tiesiog įdedate indą į orkaitę ir užsiimate kitais darbais. Labai patogu!

REKLAMA

Pristatysiu šiek tiek „šventiškesnį“ produktų derinį, nei klasikinių pievagrybių receptuose. Nors jie ir tokie yra skanūs!

Ko reikės gaminimui

  • pievagrybių apie 15 vnt.
  • mocarelos sūrio 100 g. Geriau jo nekeisti į įprastą kietąjį sūrį, mocarela lydosi ir sukuria tinkamą kepurėlę
  • kumpio 100 g
  • česnako 1 skiltelės
  • žalumynų dekoravimui (neprivalomi)

Kaip gaminti

  • Pievagrybius reikia gerai nuplauti, pašalinti visus nešvarumus. Tada nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu (mums nereikia papildomos drėgmės);
  • Dabar atsargiai išimkite pievagrybių kotus: paimkite juos už koto, pasukite ir ištraukite. Tai patirties klausimas.
Štai gavosi tokie krepšeliai.
  • Kotai šiam patiekalui mums nereikalingi – juos galima užšaldyti ir paskui įdėti į grybų sriubą arba pakepti su bulvėmis. Arba išmeskite, jei jie jums nereikalingi.
  • Imame česnaką (mano skoniui pakanka vienos skiltelės) ir labai smulkiai supjaustome peiliu arba išspaudžiame spaustuku.
Česnaką galite išspausti specialiu spaustuku.
  • Supjaustykite kumpį mažais kubeliais:
Čia yra kalakutienos kumpis.
  • Iš esmės į įdarą galite dėti bet ką: bet kokią dešrą, sūrį, žoleles, daržoves.  Pasirinkau kumpį, kad užkandis būtų sotesnis. Na ir šventei jis labai tinkamas!
  • Dubenyje sumaišykite susmulkintą kumpį, česnaką ir mocarelą:
Tai bus įdaras pievagrybiams.

Mano mocarela buvo labai mažais gabalėliais, todėl nebuvo prasmės jų pjaustyti. Bet jei jūsų mocarela yra didelė, supjaustykite ją gabalėliais. Ir taip, nerekomenduoju jos pakeisti paprastu sūriu. Bus skanu, bet tai jau visai kitas patiekalas!

REKLAMA
  • Į grybus dedame paruošto įdaro:
Galite, žinoma, supjaustyti ir mažesniais gabalėliais, bet mes mėgstame didesnius.
  • Formą su grybais dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 25 minutes:
Visi pievagrybiai puikiai tilpo į formą.

Tokius įdarytus grybus geriau patiekti iš karto, kol jie dar šilti. Nors aš mėgstu ir šaltus, labai skanu! Ir gražu!

O čia galite pažiūrėti recepto vaizdo įrašą:

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].