Jei ieškote unikalaus kiaulienos ruošimo būdo, tiesiog privalote išbandyti šį receptą.

REKLAMA

Mėsos skonis bus tiesiog fantastiškas.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 4 bulvių
  • žaliosios paprikos
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 arb. š. džiovinto česnako
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 2 svogūnų
  • šoninės griežinėlių
  • 200 ml šviesaus alaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Mėsą supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.

Padėkite griežinėlius ant kieto kilimėlio.

REKLAMA

Uždenkite folija ir grūstuvu iš abiejų pusių patapšnokite.

REKLAMA

Mėsą iš abiejų pusių pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įtrinkite rankomis.

Nuplautas ir nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Įdėkite bulves į gilų dubenį, įberkite druskos, česnako, juodųjų pipirų ir įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Išmaišykite.

Svogūną supjaustykite žiedais.

REKLAMA

Ant iešmelių pakaitomis suverkite bulves, kiaulieną, paprikas, svogūnus, šoninę ir vėl bulves.

REKLAMA

Paruoštus iešmelius dėkite ant kepimo skardos.

REKLAMA

Įtrinkite aliejumi.

Apipilkite šviesiu alumi (recepte nurodyta naudoti 200 ml alaus, bet galite naudoti ir didesnį kiekį).

REKLAMA

Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių 200°C temperatūroje.

Pirmąsias 30-40 minučių galite kepti po aliuminio folija.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].