Trupininis pyragas su slyvomis ir riešutais

Trupininis pyragas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu. Iškepkite skanų pyragą ir pradžiuginkite savo artimuosius tobulo skonio desertu!

REKLAMA

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Šaltas sviestas – 120 g;
  • Kvietiniai miltai – 220 g;
  • Kakavos milteliai – 30 g;
  • Cukraus pudra – 40 g;
  • Graikiniai riešutai – 40-50 g;
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Grietinė – 90 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Slyvos – 200 g.

Įdarui:

  • Cukrus – 100 g;
  • Kiaušiniai – 3 vnt.;
  • Varškė – 500 g;
  • vanilinis cukrus – 10 g;
  • Krakmolas – 30 g.

Trupininis pyragas

REKLAMA

Gaminimas:

Išsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cukraus pudrą. Įberkite druskos ir išmaišykite. Sviestą susmulkinkite ir sudėkite į miltu. Sutrinkite rankomis į trupinius, įdėkite grietinės ir minkykite tešlą. Susukite tešlą į rutulį ir padalinkite į dvi nelygias dalis.

Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių. Kepimo formos dugną padenkite likusia tešla ir padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Įdarui varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą išplakite trintuvu. Džiovintas slyvas įpjaukite ir įdėkite į jas graikinį riešutą. Iš šaldytuvo išimkite kepimo formą su tešla ir supilkite trečdalį varškės įdaro. Gražiai išlyginkite. Tada ant įdaro sudėkite įdarytas džiovintas slyvas.

Tada dėkite dar varškės įdaro, ant jo vėl dėkite slyvas. Ant viršaus sudėkite likusį varškės įdarą. Galiausiai sutarkuokite šaldiklyje buvusią tešlos dalį. Jos trupinius užbarstykite ant tešlos viršaus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 min. Skanaus!

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].