Skanaus ir itin gardaus obuolių pyrago receptas. Dėl pudingo pyragas yra labai skanus, o obuolių įdaras suteikia jam dar daugiau sultingumo.

REKLAMA

Būtinai išbandykite šį receptą!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 600 g paprastų miltų
  • 200 g cukraus pudros
  • 300 g sviesto
  • 1 vanilės
  • 1 kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų grietinės

Įdarui:

REKLAMA

  • 1 litro sterilizuotų tarkuotų obuolių
  • 1 litro pieno
  • 3 pakelių vanilinio pudingų miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 4 šaukštų cukraus
  • 5 šaukštų cukraus kremui

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Sumaišykite visus tešlai skirtus sausus ingredientus.

REKLAMA

Sudėkite kiaušinius, pieną bei sviestą ir gerai išmaišykite.

Padalykite tešlą į dvi dalis.

REKLAMA

30 minučių padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Tuo tarpu iš pieno, cukraus ir pudingo miltelių pagaminkite kremą.

Kepimo skardą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

REKLAMA

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite pusę tešlos.

Dėkite ant kepimo skardos, pabarstytos trupučiu džiūvėsėlių, ir subadykite šakute.

REKLAMA

Obuolius sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir vanile, priklausomai nuo to, ar mėgstate saldžią ar rūgščią masę.

REKLAMA

Jei obuoliai ir taip saldūs, cukraus nedėkite.

Paskleiskite juos ant tešlos ir užpilkite kremu, paskirstykite ir ant viršaus uždėkite iškočiotą antrąją tešlos dalį, kurią subadykite šakute.

REKLAMA

Kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes.

REKLAMA

Pyrago viršų papuoškite pagal savo skonį arba pabarstykite cukrumi.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].