Tai – puikus užkandis, kurį paruošti tikrai nebus labai sudėtinga. Tartelečių įdarui galite pasirinkti bet kokius maisto produktus.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 g vidutinio riebumo varškės
  • 500 g sluoksniuotos tešlos
  • 4 valg. š. cukraus
  • Šiek tiek vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • Šviežių arba šaldytų uogų (puikiai tinka serbentai, avietės, mėlynės, ir t.t. ) – pagal skonį

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC temperatūros.
  3. Stalo paviršių pabarstykite miltais, padėkite ant jo tešlą ir lengvai iškočiokite.
  4. Puodeliu ar stikline padarykite tartalečių ruošinius.
  5. Padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos 2 cm atstumu vienas nuo kito.
  6. Varškę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kreminės masės.
  7. Mažesne stikline ar puodeliu padarykite įdubas ruošiniuose.
  8. Į mažesnio skritulio centrą dėkite varškę ir uogas.
  9. Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinį su 1 arb. š. vandens. Mišiniu aptepkite kraštus ir pabarstykite cukrumi.
  10. Kepkite 15-20 minučių, kol paruduos.
  11. Tartalečių įdarui puikiai tinka ir bet kokie sezoniniai vaisiai: obuoliai, kriaušės, slyvos, persikai, abrikosai, ir t.t.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].