Prasidėjo šviežių bulvių sezonas! Pradėkite jį su kvepiančia sriuba, neįprastomis salotomis ir apkepu iš šviežių bulvių.

REKLAMA

Mes norime išsklaidyti mitą, kad šviežios bulvės gali būti tik verdamos, todėl nusprendėme pasidalinti sėkmingiausių ir gardžiausių patiekalų receptais.

REKLAMA

1. Salotos su šviežiomis bulvėmis

REKLAMA

Jums reikės:

500 g šviežių bulvių

REKLAMA

200 g žalių šparaginių pupelių

REKLAMA

120 g sardinių aliejuje

REKLAMA

saujos marinuotų alyvuogių

REKLAMA

pusės citrinos sulčių

REKLAMA

1 valgomo šaukšto alyvuogių aliejaus

REKLAMA

druskos pagal skonį

REKLAMA

maltų juodųjų pipirų

REKLAMA

Gaminimas:

Nuplaukite, supjaustykite bulves į 3 dalis ir virkite, kol išvirs. Supjaustykite pupeles į mažus gabalėlius ir sudėkite į puodą, kai liks 3 minutes iki bulvių išvirimo. Palikite daržoves, kol atvės.

REKLAMA

Sudėkite sardines į salotų dubenėlį, įberkite druskos, pipirų, įpilkite citrinos sulčių ir sutrinkite sardines šakute.

REKLAMA

Sudėkite smulkiai supjaustytas alyvuoges, virtas bulves ir pupeles prie sardinių, įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai sumaišykite, palikite 15 minučių ir galite valgyti.

REKLAMA

2. Bulvių sriuba su laukiniais česnakais ir petražolėmis

Puiki pikantiška sriuba.

REKLAMA

Jums reikės:

70 g aliejaus

REKLAMA

1 smulkiai pjaustyto svogūno

REKLAMA

šiek tiek sauso balto vyno

REKLAMA

250 g šviežių bulvių

REKLAMA

1 l daržovių sultinio

REKLAMA

2 šaukštelių druskos

REKLAMA

40 g laukinių česnakų

REKLAMA

150 gramų petražolių

REKLAMA

grietinėlės.

REKLAMA

Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite pjaustytą svogūną. Kepkite, kol jis taps skaidrus.

REKLAMA

Įpilkite vyno ir leiskite alkoholiui išgaruoti. Sudėkite bulves, sultinį ir druską, virkite 30-45 minučių, kol bulvės taps visiškai minkštos.

REKLAMA

Patraukite puodą nuo kaitros ir sudėkite česnaką, petražoles ir grietinėlę bei išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite prieskonių pagal skonį ir patiekite su džiūvėsiais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi.

REKLAMA

3. Šviežių bulvių, šoninės ir šviežių kopūstų apkepas

REKLAMA

Jums reikės:

600 gramų bulvių

REKLAMA

500 g smulkintų virtų kopūstų

REKLAMA

220 g tarkuotos virtos šoninės arba kumpio

REKLAMA

1 česnako skiltelės

REKLAMA

grietinėlės 550 ml

REKLAMA

1 valgomo šaukšto aliejaus

REKLAMA

20 g džiūvėsėlių

REKLAMA

150 g čederio sūrio

REKLAMA

10 gramų parmezano sūrio

REKLAMA

1 šaukšto kapotų petražolių.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išvirkite ir nusunkite bulves. Kai atvės, supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Išvirkite kopūstus, gerai susmulkinkite ir sumaišykite su kumpiu. Pakepkite česnaką svieste, įpilkite grietinėlės ir įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.

REKLAMA

Į kepimo formą sudėkite bulves, sūrį, kumpio ir kopūstų mišinį, apipilkite padažu ir pabarstykite čederiu, parmezanu ir petražolėmis. Kepkite orkaitėje 25 minutes, kol viršus taps auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].