Puikus sausainių prie kavos ar net šventiniam stalui receptas. Išbandykite, ir jums patiks šis skonis!

REKLAMA

30-35 sausainių vienetams jums reikės:

REKLAMA

Visi tešlai skirti ingredientai turi būti kambario temperatūros!

Tešlai:

REKLAMA
  • 1 mažo kiaušinio
  • 70 g grietinės arba natūralaus jogurto
  • 70 g cukraus pudros (arba pagal skonį)
  • 100 g sviesto
  • 45 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 40 g kukurūzų krakmolo (dėl jo sausainiai tampa minkšti ir išlieka traškūs; jei jo neturite, naudokite tokį patį kiekį miltų);
  • apie 280 g paprastų miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 pakelio vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 2-3 obuolių (400-500 g)
  • 70 g graikinių riešutų – maltų arba smulkiai sukapotų
  • 2 šaukštų cukraus (arba pagal poreikį)
  • 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono (neprivaloma)
  • Cukraus pudros – pabarstymui

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Paruoškite tešlą:

Į gilų dubenį sudėkite suminkštintą sviestą, aliejų, cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, kiaušinį ir grietinę ar jogurtą.

REKLAMA

Plakite, kol susidarys vientisa masė.

REKLAMA

Palaipsniui (2 etapais) suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir kukurūzų krakmolu.

Išmaišykite tešlą šakute arba elektriniu plaktuvu (naudokite tešlai skirtus priedus).

REKLAMA

Iš tešlos suformuokite rutulį.

Tešla turi būti minkšta, vienalytė ir nelipni.

REKLAMA

Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30-60 minučių atvėsinkite.

REKLAMA

Paruoškite įdarą:

REKLAMA

Tarkuotus obuolius su cukrumi suberkite į keptuvę ir kelias minutes troškinkite, kol išgaruos skystis.

Suberkite smulkintus graikinius riešutus ir maltą cinamoną.

REKLAMA

Troškinkite dar 1 minutę.

Tada palikite atvėsti.

REKLAMA

Sausainių formavimas:

REKLAMA

Iškočiokite tešlą į 5 mm storio lakštą ir iš jos išpjaukite 6 cm skersmens apskritimus.

Į vidurį įdėkite šaukštelį įdaro ir sujunkite tešlos kraštus per vidurį.

REKLAMA

Paruoštus sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių.

Leiskite visiškai atvėsti, tada pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].