pyragėliai

Šie šventiniai obuolių pyragaičiai yra ne tik labai skanūs, bet taip pat ir labai gražūs, todėl toks desertas tikrai papuoš kiekvieną šventinį stalą!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA

200 g kambario temperatūros sviesto

1 kiaušinio

REKLAMA

4 šaukštų jogurto

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

REKLAMA

4 šaukštų miltų

Įdarui:

REKLAMA

2 obuolių

3 šaukštų cukraus

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio cinamono

1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų

REKLAMA

Kaip gaminti?

Dubenyje sumaišykite sviestą ir miltus.

REKLAMA

Įmaišykite likusius tešlos ingredientus – turite gauti vientisą konsistenciją.

REKLAMA

Supilkite tešlą į plastikinį maišelį ir valandą palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Paruoškite įdarą: nulupkite obuolius, sutarkuokite ir suberkite į puodą. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Virkite ant silpnos liepsnos, kol išgaruos didžioji dalis obuolių sulčių.

REKLAMA

Įmaišykite smulkintus riešutus.

Iškočiokite tešlą.

REKLAMA

Naudodami pasirinkto dydžio dubenėlį ar lėkštutę formuokite skritulius.

REKLAMA

Vienoje skritulio pusėje formuokite negilias įpjovas, įpjaukite skritulio spindulį.

Ant vieno skritulio ketvirčio uždėkite įdaro, formuokite kūgį.

REKLAMA

REKLAMA

Patepkite skardą riebalais, dėkite paruoštus pyragėlius, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai pagels.

Iškeptus pyragėlius pabarstykite cukrumi.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].