Skanus ir minkštas pyragas su varškės įdaru ir vaisiais. Galite naudoti bet kokius šviežius ar konservuotus vaisius.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 1/2 kg pusiau rupių miltų
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 margarino arba sviesto (250 g)
  • 2 kiaušinių
  • 1 kepimo miltelių
  • 1 vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 500 g minkštos grūdėtos varškės
  • 250 g paprastos varškės
  • 200 g grietinės
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos
  • Vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
  • Konservuotų persikų arba kitų vaisių

Papildomai:

REKLAMA

Kepimo skardos, kurios dydis – 36×26 cm.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Iš tešlai išvardytų ingredientų paruoškite tešlą.

REKLAMA

Padalinkite tešlą per pusę.

Vieną pusę dėkite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos.

REKLAMA

Šaukštu arba silikonine mentele tolygiai paskirstykite tešlą po visą kepimo skardą.

Taip pat galite iškočioti tešlą ant konditerinio kilimėlio ir po to perkelti ją ant kepimo skardos.

REKLAMA

Įdaro paruošimas:

REKLAMA

Sumaišykite varškę su cukrumi.

Įdėkite grietinę, įmuškite kiaušinio trynį ir išmaišykite.

REKLAMA

Po to įmaišykite kiaušinio baltymą, išplaktą su žiupsneliu druskos.

Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Tešlą aptepkite varškės įdaru ir ant viršaus išdėliokite griežinėliais supjaustytus persikus.

REKLAMA

Iš likusios tešlos padarykite maždaug 1 cm storio juosteles.

Uždėkite jas ant įdaro tinklelio forma.

REKLAMA

Įdėkite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].