Skanaus karamelinio sūrio pyrago stikliniuose indeliuose receptas. Nieko nereikės kepti ar virti, o viską galėsite paruošti per kelias minutes!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g karamelinių sausainių + 5 vnt. papuošimui
  • Šiek tiek ištirpinto sviesto sausainiams apšlakstyti
  • 250 g minkštos varškės
  • 100 g maskarponės sūrio
  • Cukraus pudros
  • 300 ml plakamos grietinėlės
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • Žiupsnelio vanilės miltelių arba esencijos

Gaminimo eiga:

Pirmiausia susmulkinkite sausainius virtuviniu kombainu.

REKLAMA

Penkis biskvitus palikite nesmulkintus, kad vėliau galėtumėte papuošti desertą.

REKLAMA

Kremui varškę sumaišykite su maskarpone ir cukraus pudra.

Cukraus berkite pagal savo skonį, nes sausainiai ir taip yra saldūs, todėl kremo nereikia be reikalo daug saldinti.

REKLAMA

Paruoškite desertines stiklines.

REKLAMA

Ant dugno pabarstykite 1/2 sausainių trupinių mišinio.

Mišinį apšlakstykite trupučiu ištirpinto sviesto.

REKLAMA

Tada sluoksniuokite kreminio sūrio mišinį.

Ant kremo sluoksniuokite likusią sausainių masę ir vėl apšlakstykite trupučiu sviesto.

REKLAMA

Dabar paruoškite plaktą grietinėlę papuošimui.

Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir vanile.

REKLAMA

Išplakite grietinėlę iki standumo ir sudėkite ją į dekoravimo maišelį.

REKLAMA

Sluoksniuokite ant deserto viršaus ir viskas – galite skanauti!

Kaip alternatyvą grietinėlei taip pat galite rinktis, pavyzdžiui, purškiamą grietinėlę.

REKLAMA

Papuoškite sausainiais ir, jei liko – sausainių trupiniais.

REKLAMA

Sūrio desertą stiklinėse patiekite gerai atšaldytą!

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].