Visiems sūrio mėgėjams šiandien paruošėme šio puraus sūrio pyrago ruošimo instrukcijas  pagal Lezzet Tutkun receptą.

REKLAMA

Procedūra yra labai paprasta, o skonis – tikrai puikus!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus (20 gramų)
  • 1 arb. š. sausų mielių (5 gramų)
  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės šilto pieno (200 ml)
  • 3 valg. š. augalinio aliejaus (30 ml)
  • 2,5 stiklinės kvietinių miltų (300 gramų)
  • 1 arb. š. druskos (6 gramų)

Įdarui:

  • 100 gramų čederio sūrio
  • 100 gramų fetos sūrio

Viršui:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio trynio

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite cukrų ir sausas mieles.

REKLAMA

Supilkite šiltą pieną ir aliejų, įmuškite kiaušinį.

Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Suberkite miltus ir išmaišykite tešlą.

REKLAMA

Pasūdykite.

Dar kartą gerai išmaišykite ir uždenkite.

REKLAMA

Leiskite pakilti 30 minučių.

REKLAMA

Čederio sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su fetos sūriu, kurį supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Sūrį padaliname į dvi lygias dalis.

REKLAMA

Iš vienos pusės paspausdami sūrį suformuokite rutulį.

Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir suspauskite, kad gautumėte blyną.

REKLAMA

Į centrą dėkite paruoštą sūrio rutulį, uždenkite tešla ir vėl suformuokite blyną.

REKLAMA

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu.

Pabarstykite likusia sūrio dalimi.

REKLAMA

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Kepkite maždaug 20-25 minutes.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].