Tai – labai paprastas receptas.
Paruoškite kuo daugiau šios užtepėlės stiklainių, kad žiemą nepritrūktų atsargų.
Paruošti bus labai paprasta, o skonis jus tikrai maloniai nustebins!
Jums reikės:
- 5 česnako galvučių
- 3 kg pomidorų
- 1 kg raudonųjų paprikų
- 200 g žaliųjų paprikų
- 200 ml alyvuogių aliejaus
- 200 ml vyno acto
- Pusės petražolių ryšulėlio
- 30 g druskos
- 2 šaukštų kmynų
Kaip gaminti?
Česnakus išskaidykite skiltelėmis, sudėkite į dubenį.
Užpilkite karštu vandeniu.
Leiskite pastovėti 10 minučių, kad česnakai lengvai nusiluptų.
Nuplaukite pomidorus.
Nuimkite stiebus ir supjaustykite didesniais gabalėliais.
Nuplaukite ir išvalykite paprikas.
Kaip ir pomidorus, supjaustykite didesniais gabalėliais.
Po 10 minučių nulupkite visus česnakus.
Pomidorus ir česnaką sudėkite į maišytuvą.
Sutrinkite ir supilkite mišinį į puodą.
Virkite 50 minučių ant silpnos ugnies.
Karts nuo karto pamaišykite.
Praėjus šiam laikui, supilkite alyvuogių aliejų ir vyno actą.
Suberkite smulkintas paprikas ir kapotas petražoles.
Jei mėgstate aštrų maistą, galite įdėti aitriųjų paprikų.
Dabar viską pasūdykite, suberkite kmynus, išmaišykite.
Virkite dar 10 minučių.
Paruoškite sterilizuotus stiklainius.
Supilstykite gautą padažą.
Nuvalykite stiklainių kraštus ir sandariai uždarykite dangteliais.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite atvėsti.
Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
Paruoštą užtepėlę suvartokite per 1–2 metus.
Skanaus!