Tai – labai paprastas receptas.

REKLAMA

Paruoškite kuo daugiau šios užtepėlės stiklainių, kad žiemą nepritrūktų atsargų.

Paruošti bus labai paprasta, o skonis jus tikrai maloniai nustebins!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 5 česnako galvučių
  • 3 kg pomidorų
  • 1 kg raudonųjų paprikų
  • 200 g žaliųjų paprikų
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 200 ml vyno acto
  • Pusės petražolių ryšulėlio
  • 30 g druskos
  • 2 šaukštų kmynų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Česnakus išskaidykite skiltelėmis, sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Užpilkite karštu vandeniu.

Leiskite pastovėti 10 minučių, kad česnakai lengvai nusiluptų.

REKLAMA

Nuplaukite pomidorus.

REKLAMA

Nuimkite stiebus ir supjaustykite didesniais gabalėliais.

Nuplaukite ir išvalykite paprikas.

REKLAMA

Kaip ir pomidorus, supjaustykite didesniais gabalėliais.

REKLAMA

Po 10 minučių nulupkite visus česnakus.

Pomidorus ir česnaką sudėkite į maišytuvą.

REKLAMA

Sutrinkite ir supilkite mišinį į puodą.

REKLAMA

Virkite  50 minučių ant silpnos ugnies.

Karts nuo karto pamaišykite.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, supilkite alyvuogių aliejų ir vyno actą.

Suberkite smulkintas paprikas ir kapotas petražoles.

REKLAMA

Jei mėgstate aštrų maistą, galite įdėti aitriųjų paprikų.

REKLAMA

Dabar viską pasūdykite, suberkite kmynus, išmaišykite.

REKLAMA

Virkite dar 10 minučių.

Paruoškite sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Supilstykite gautą padažą.

REKLAMA

Nuvalykite stiklainių kraštus ir sandariai uždarykite dangteliais.

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

REKLAMA

Paruoštą užtepėlę suvartokite per 1–2 metus.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].