Šis patiekalas yra dažnas svečias ant mano stalo!

Ingredientai:

REKLAMA

vištienos filė – 500 g.
svogūnai – 2 vnt.
sviestas – 1,5 šaukšto
grybai – 400 g.
tarkuotas sūris – 150 g.

Padažui:

REKLAMA

miltai – 2 šaukštai;
sviestas – 1,5 šaukšto;
grietinė – 3/4 puodelio;
grietinėlė – 1 stiklinė;
druska, pipirai – pagal skonį.

Gaminimas:

REKLAMA

Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, tada supjaustykite mažais kubeliais.

Svogūną ir grybus supjaustykite mažais kubeliais, ir pakepinkite svieste iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite ir sumaišykite su mėsa.

REKLAMA

Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus, tada sudėkite sviestą ir pakepinkite dar 2 minutes, sudėkite grietinę ir išmaišykite.

Įpilkite grietinėlę, vėl gerai viską išmaišykite. Tada sudėkite grybus ir mėsą, išmaišykite.

REKLAMA

Masę išdėliojame į formeles, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame 180°C temperatūroje 10–15 min., kol ant viršaus susidarys auksinės spalvos plutelė.

Skanaus!

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].