Pasigaminkite šį klasikinį aguonų štrudelį pagal paprastą receptą.

REKLAMA

Jei anksčiau jums yra tekę kepti aguonų štrudelį, tačiau rezultatas jus nuvylė, būtinai išbandykite šį receptą, kuris tikrai pateisins jūsų lūkesčius.

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 3 arb. š. šviežių mielių (12 g)
  • 100 ml pieno
  • 1 valg. š. cukraus
  • 250 g + 50 g kvietinių miltų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio

Aguonų įdarui:

REKLAMA
  • 240 g aguonų
  • 200 g cukraus
  • 50 g razinų
  • 100 g datulių
  • 100 ml pieno

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio baltymo

Kaip gaminti?

REKLAMA

Mieles sutrupinkite į dubenį, suberkite cukrų, supilkite šiltą pieną. Šaukštu išmaišykite ir palikite 5-7 minutes pastovėti.

REKLAMA

Į kitą dubenį išsijokite miltus ir suberkite druską.

Į dubenį su miltais sudėkite minkštą sviestą, išmaišykite rankomis, suberkite cukrų ir minkykite rankomis, kol susidarys biri tešla.

REKLAMA

Nedideliame dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį su tryniu.

REKLAMA

Supilkite į mažą įdubimą tešlos viduryje.

Supilkite masę su mielėmis ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo, pabarstykite likusiais miltais ir išminkykite vientisą tešlą.

REKLAMA

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į foliją ir 1,5 h palaikykite šaldytuve.

Paruoškite aguonų įdarą: suberkite aguonas į gilų dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Aguonas nuvarvinkite per sietelį ir, jei reikia, nuplaukite.

REKLAMA

Aguonas ir cukrų du kartus sumalkite mėsmale.

REKLAMA

Į aguonų mišinį suberkite smulkintas datules ir razinas. Išmaišykite.

REKLAMA

Šį mišinį suberkite į puodą. Įpilkite šilto pieno.

Virkite, kol aguonos suminkštės (30-40 minučių).

REKLAMA

Išimkite iš šaldytuvo tešlą. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.

REKLAMA

Tešlos viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir tepkite atvėsusį įdarą.

Tešlos kraštus užlenkite taip, kad įdaras neiškristų, susukite ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą 30-35 minutėms.

REKLAMA

Tešlą aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir  dantų krapštuku pradurkite iš viršaus skylutes, kad vyniotinis neišbrinktų ir iškeptų tolygiai.

Kepkite 30 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Palaukite, kol atvės, ir patiekite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].