Visi mano šeimos nariai mėgsta žirnių sriubą, todėl aš ją dažnai verdu. Kartą šiek tiek pakeičiau virimo procesą, ir gavosi toks skanus ir kvapnus patiekalas, kad dabar taip darau visada! Išbandykite ir jūs.

REKLAMA

Ingredientai:

  • rūkytos kiaulienos šonkauliukai, 400 g,
  • kiauliena, 300 g,
  • žirniai, 250 g,
  • bulvės, 4–5 vnt.,
  • svogūnas, 1 vnt.,
  • svogūnų laiškai, žolelės,
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai,
  • lauro lapas, druska, pipirai.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Mėsą nuplaukite. Nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol jis taps aukso-rudos spalvos.

Smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su mėsa ir kepkite, kol pagels.

REKLAMA

Įdėkite šonkaulius, supjaustytus gabalėliais, sumaišykite ir apkepkite 2 minutes.

Į puodą suberkite visą keptą masę, užpilkite vandeniu, druska. Supilkite pipirų mišinį ir įdėkite lauro lapą .

REKLAMA

Suberkite gerai nuplautus žirnius ir virkite 40 minučių, pašalinkite putas.

Patarimas:  Virkite, kol žirniai suminkštės.

REKLAMA

Išimkite šonkaulius ir į sriubą suberkite bulvių kubelius.

Virkite, kol bulvės išvirs, o per tą laiką nuimkite mėsą nuo šonkaulių.

REKLAMA

Į sriubą suberkite šonkaulių mėsą su smulkintomis žolelėmis. Virkite dar porą minučių, nuimkite nuo viryklės ir patiekite!

REKLAMA

Galite pirmiausia apkepti šonkaulius bei mėsą puode, kuriame ir planuojate virti sriubą, taip reikės plauti mažiau indų!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].