Minkštos ir purios spurgos vos per 10 minučių keptuvėje

Spurgos patinka visiems. Pasidalinsime labai paprastu šio skanėstu receptu. Šias spurgas galėsite iškepti keptuvėje, tad nesugaišite daug laiko.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA
  • kefyras – 200 ml
  • cukrus – 3 valgomieji šaukštai
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • miltai – 3 puodeliai
  • actas 9% – 1 arbatinis šaukštelis
  • sviestas – 30 g.

Gaminimas:

Kiaušinius plaktuvu išplakite su cukrumi, tada supilkite kambario temperatūros kefyrą ir vėl išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su soda ir druska, tada minkykite tešlą. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite pastovėti 10 minučių.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį. Sutepkite sluoksnį lydytu sviestu ir susukite į vyniotinį. Supjaustykite vyniotinį į gabaliukus.

Spurgas apkepkite keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir padėkite ant popierinių rankšluosčių. Paruoštas spurgas atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

REKLAMA

spurgos

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].