Jei esate šokoladinių pyragų mėgėjas, šis jums tikrai patiks. Jį paruošti nėra sunku, o skonis iš tiesų nepakartojamas.

REKLAMA

Biskvitui paruošti jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 200 g margarino
  • 100 g šokolado
  • 4 šaukštų paprastų miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių

Kremui:

REKLAMA
  • 0,5 l saldžios grietinėlės
  • 200 g šokolado
  • 1 šaukšto cukraus

Gaminimo eiga:

Biskvito paruošimas

REKLAMA

Išplakite baltymus iki standžių putų konsistencijos.

REKLAMA

Išplakite keturis kiaušinių trynius su cukrumi.

Įdėkite ištirpinto margarino ir šokolado, miltų, sumaišytų su kepimo milteliais.

REKLAMA

Galiausiai rankomis įmaišykite turimus 4 kiaušinių baltymus.

Kepkite (ant kepimo skardos, kurios dydis apie 20 × 35 cm) 180°C temperatūroje apie 20 minučių.

REKLAMA

Iškepusį gaminį patikrinkite mediniu pagaliuku.

Kremui:

REKLAMA

Kaitinkite saldžią grietinėlę, šokoladą ir cukrų ant silpnos ugnies (lėtai maišydami), kol taps vientisa mase.

REKLAMA

Iškeptą biskvitą šakute subadykite keliose vietose ir dar kol jis neatšalo, ant jo užpilkite šiltą kremą.

REKLAMA

Pirmiausia leiskite pyragui atvėsti iki kambario temperatūros, tada įdėkite jį į šaldytuvą, kad gerai atvėstų ir sustingtų kremas.

Supjaustykite ir galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].