Šis pyragas yra labai skanus, jį pagaminti itin paprasta, todėl jis galėtų lengvai konkuruoti su daugeliu keptų pyragų.

REKLAMA

Sudėtis:

500 g pieno miltelių;

REKLAMA

5 šaukštai kakavos (gali būti ir daugiau);

250 g minkšto sviesto;

REKLAMA

1 šaukštas vandens;

6 šaukštai cukraus;

REKLAMA

4-5 pakeliai paprastų sausainių.

Gaminimas:

Pirmiausia sumaišykite pieno miltelius, kakavą ir sviestą, ir išplakite iki vientisos masės (pirmiausia geriau sumaišykite cukrų su kakava ir tada sudėkite sviestą).

REKLAMA

Uždėkite vandenį ant ugnies ir ištirpinkite jame cukrų (nevirkite).

REKLAMA

Gautą sirupą atvėsinkite ir gerai sumaišykite su pieno ir sviesto mišiniu. Turėtų būti minkštos konsistencijos, bet be gabalėlių.

REKLAMA

Paimkite formą, geriau ne apvalią, padenkite plėvele ir sudėkite sausainių sluoksnį ant dugno (geriau palikti tarpus tarp sausainių, kad masė geriau užklijuotų pyragą) ir užpilkite paruošta mase.

REKLAMA

Sluoksniuojame tol, kol pasibaigs turimi ingredientai. Viršutinis sluoksnis, žinoma, turi būti šokoladinis.

REKLAMA

Palaikykite šį pyragą šaldytuve, kol sukietės.

REKLAMA

Kai sustings, galite pasigaminti grietinėlės ir kondensuoto pieno + cukraus pudros glaistą.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].