Puikus greito ir skanaus slyvų pyrago receptas. Jis yra minkštas ir nepaprastai skanus.

REKLAMA

Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

REKLAMA
  • minkšto sviesto 110 g;
  • cukraus 100 g;
  • vanilinio cukraus pagal skonį;
  • žiupsnelio druskos;
  • paprastų miltų 120 g;
  • kiaušinių 2 vnt.;
  • kepimo miltelių 1 arbatinio šaukštelio;
  • slyvų 9 vnt.

Gaminimo eiga:

Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų.

REKLAMA

Įberkite druskos, vanilinio ir paprasto cukraus ir plakite, kol masė taps purios konsistencijos.

REKLAMA

Įmuškite po vieną kiaušinį ir kiekvieną kartą gerai išplakite maišytuvu.

REKLAMA

Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, ir maišant mažu greičiu, suberkite į masę.

Slyvas perpjaukite į 2 dalis ir išimkite kauliuką.

REKLAMA

Patarimas: rinkitės kietas slyvas, bet pirmenybę teikite saldžiai veislei.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais, paskleiskite paruoštą tešlą, išlyginkite.

REKLAMA

Ant viršaus sudėkite slyvų puseles ir pabarstykite cukrumi bei cinamonu.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-45 minutes, bet stebėkite kepimo eigą pagal savo orkaitę.

REKLAMA

Pabaigę kepti, maždaug 20 minučių pyragą palikite orkaitėje, kad šiek tiek atvėstų.

Tada išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Pyragas tikrai skanus, jis tinka prie arbatos ar kavos.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].