Šis kepinys yra labai nesudėtingas, tačiau jis leidžia pasimėgauti tiesiog nepakartojamu slyvų skoniu ir aromatu.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 150 g sviesto
  • 2 kiaušinių trynių
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 valg. š.  grietinės
  • Žiupsnelio druskos

Kremui:

REKLAMA
  • 3 kiaušinių trynių
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 150 ml grietinės
  • 4 valg. š. cukraus
  • 1 kg slyvų (be kauliukų ir perpjautų per pusę)
  • Cinamono (pagal skonį)
  • 5 valg. š.  manų kruopų

Kaip gaminti?

Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Į šį mišinį įmaišykite minkštą sviestą.

REKLAMA

Įmaišykite trynius su grietine.

REKLAMA

Užminkykite tešlą.

REKLAMA

Išminkytą tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio lakštą.

Tešlą padėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (maždaug 25×35 cm).

REKLAMA

2 šaukštus manų kruopų tolygiai užberkite ant tešlos.

Išdėliokite slyvas.

REKLAMA

Pabarstykite cinamonu ir likusiomis manų kruopomis (3 šaukštais).

REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų.

REKLAMA

Kiaušinių trynius sumaišykite su pudingo milteliais, įmaišykite grietinę.

Atsargiai sumaišykite trynių mišinį su kiaušinių baltymais.

REKLAMA

Supilkite šį mišinį ant slyvų ir išlyginkite.

REKLAMA

Kepkite iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

REKLAMA

Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].