Orkaitėje kepta sultinga vištiena su daržovėmis ir grikiais yra tikras išsigelbėjimas, kai reikia greitai paruošti skanius pietus.

Laiko prireiks visai nedaug: tereikės paruošti ingredientus, ir tuomet visą gaminimo procesą patikėsite orkaitei. Taigi, nuo ko pradėti?

Jums reikės:

  • 6 vištienos kulšelių
  • 300 g grikių
  • 600 ml vandens
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 200 gramų šviežių grybų
  • Šiek tiek majonezo
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Nuplaukite vištienos kulšeles, ištrinkite druska ir pipirais (taip pat galite įdėti ir kitų mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, kario).
  2. Ištepkite vištienos blauzdeles majonezu (taip pat galite naudoti ir sojų ir garstyčių mišinį).
  3. Susmulkinkite česnako skiltelę, suberkite į dubenį su vištiena, išmaišykite. Kol mėsa marinuojasi, galima paruošti kitus ingredientus.
  4. Nuplautą ir nuskustą morką sutarkuokite stambia trintuve.
  5. Smulkiai supjaustykite svogūną.
  6. Kruopščiai nuplaukite grybus ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  7. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, suberkite grybus.
  8. Kai grybai bus šiek tiek apkepę, suberkite smulkintą morką ir svogūną. Kepkite, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį.
  9. Į kepimo indą suberkite gerai nuplautas grikių kruopas,  suberkite grybus su daržovėmis, viską užpilkite verdančiu vandeniu. Ant viršaus išdėliokite marinuotos vištienos gabaliukus.
  10. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  (maždaug 40-60 minučių). Praėjus šiam laikui orkaitę išjunkite, paruoštą patiekalą palikite 20 minučių pastovėti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].