Paruošti šias salotas yra labai paprasta.

REKLAMA

Jei nerandate pirkti prancūziško saliamo, galite naudoti kitų rūšių saliamį.

Recepte nurodytas produktų kiekis 0,5 kg salotų.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 g prancūziško saliamio
  • 90 g marinuotų agurkų
  • 30 g konservuotų žirnelių
  • 13 g svogūnų
  • 150 g naminio majonezo (jį galite paruošti iš kaimiškų kiaušinių trynių ir aliejaus)
  • 5 g granuliuoto cukraus
  • 5 g druskos
  • 10 g garstyčių
  • 2,5 g acto (1 arb. š.)
  • 4 g Vorčesterio padažo
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų (maždaug 0,25 arb. š.)

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Paruoškite 200 gramų saliamio, 90 gramų saldžiarūgščių agurkų, 30 gramų konservuotų žirnelių, 13 gramų svogūnų.
  2. Saliamį supjaustykite plonomis juostelėmis.
  3. Susmulkinkite agurkus.
  4. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Svogūnai bus ne tokie aitrūs, jei juos subersite į sietelį ir nuplikysite karštu vandeniu.
  6. Susmulkintus ingredientus ir žirnelius suberkite į dubenį.
  7. Sudėkite visus kitus ingredientus.
  8. Viską gerai išmaišykite.
  9. Paruoštas paryžietiškas salotas laikykite šaldytuve.
  10. Geriausia šaldytuve palaikyti keletą valandų.
  11. Tuomet salotos yra pačios skaniausios.
  12. Jei šias salotas valgysite vakarienei, patiekite su duona.
  13. Taip pat šiomis salotomis galite įdaryti virtus kiaušinius, jomis pagardinti sumuštinius ar kitus šaltus užkandžius.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].