Skaniausi pyragėliai su mėlynėmis. Geriau nei močiutės receptas!

Ar mėgstate uogas? Tada kas galėtų būti geriau nei pyragėliai būtent su jomis? Šįkart siūlome pyragėlius su mėlynėmis. Nepatingėkite išbandyti!

REKLAMA

Sudėtis

  • 600 g miltų
  • 250 ml  aliejaus
  • 500 ml pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 300 g bulvių
  • 40 g mielių

Įdarui

  • 500 g varškės
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio trynys
  • mėlynių uogienė arba uogos

Gaminimas

Pagaminkite klasikinę tešlą iš miltų, tarkuotų bulvių, kiaušinio trynių, aliejaus, cukraus, drungno pieno ir druskos, kartu su mielėmis. Leiskite pakilti šiltoje vietoje. Dar kartą išmaišykite ir palikite dar pusvalandį.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite į 10 cm skersmens ir 0,5 cm aukščio rutuliukus. Su puodeliu padarykite skyles.

REKLAMA

Sumaišykite varškę su vaniliniu cukrumi, kiaušinio tryniu ir mėlynėmis. Dėkite į pyragėlio vidurį šaukštu.

Pabarstykite cinamonu, o pyragėlių kraštus sutepkite tryniu ir kepinius dėkite ant aliejumi išteptos kepimo skardos. Leiskite kurį laiką pabūti.

REKLAMA

Kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

pica

REKLAMA

Skanaus!

Aguoninis pyragas. Dieviško skonio desertas iš rytų

Aguoninis pyragas. Dieviško skonio desertas iš rytų

REKLAMA

Aguoninis pyragas yra rytų delikatesas, kuris užkariauja savo paprastumu ir tuo pačiu sodriu skoniu, negalima jų supainioti su niekuo kitu.

Redakcija nekantrauja pasidalinti su jumis šio nuostabaus delikateso receptu!

REKLAMA

Aguoninis pyragas

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 50 g sviesto
  • 0,5 šaukšto cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinis
  • 100 ml pieno
  • 350 g miltų

Įdarui:

  • 250 g aguonų
  • 150 g cukraus
  • 130 g sviesto

Gaminimas:

Pirmas dalykas, turite pasirūpinti įdaru. Paimkite švarią, sausą keptuvę ir supilkite į ją aguonas. Kepkite aguonas keletą minučių, kol pajusite būdingą malonų kvapą.

REKLAMA

Į gilų indą supilkite aguonas ir palaukite, kol atvės, tada įpilkite cukraus ir sumaišykite ingredientus.

REKLAMA

Aguoninis pyragas

Toliau ištirpinkite sviestą. Palikite 130 g, o likusią dalį sumaišykite su druska, cukrumi ir pienu.

REKLAMA

Įmuškite kiaušinį į mišinį ir vėl gerai išmaišykite, šiek tiek suplakdami.

REKLAMA

Aguoninis pyragas

Išsijokite miltus ir palaipsniui įpilkite į dubenį su kitais ingredientais, visą laiką maišydami jo turinį.

REKLAMA

Minkykite tešlą. Norėdami, kad ji būtų minkštesnė ir elastingesnė, darykite tai bent 10 minučių.

REKLAMA

Aguoninis pyragas

Tešlą iškočiokite iki 3 mm storio.

REKLAMA

Formą gausiai aptepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite aguonomis.

REKLAMA

Aguoninis pyragas

Sulenkite abu kraštus į vidurį ir suspauskite.

REKLAMA

Vėl sutepkite sviestu ir apibarstykite aguonomis ir sulenkite ruošinį per pusę išilgai.

REKLAMA

Aguoninis pyragas

Dar kartą sutepkite, apibarstykite likusiomis aguonomis su cukrumi ir sulankstykite ruošinį per pusę, tik šį kartą jau skersai ir suvyniokite kraštus, kad kepant ištirpęs sviestas iš jo neišbėgtų.

REKLAMA

Kepimo skardą įtieskite popieriumi, sutepkite aliejumi ir ant jos uždėkite ritinį.

REKLAMA

Aguoninis pyragas

Aguoninis pyragas turi kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 35 minutes, iki auksinės rudos spalvos. Prieš pjaustydami palaukite, kol kepinys visiškai atvės.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].