Nuostabūs ir originalūs Kalėdiniai sausainiai, kurie jums tikrai patiks! Jie atrodo tarsi maži kankorėžiai ir, nors gaminami iš pačių paprasčiausių ingredientų, jų skonis yra fantastiškas! Juos galite gaminti su įdaru arba be jo.

REKLAMA

15 vienetų (500 g) jums reikės:

REKLAMA
  • 100 g minkšto sviesto
  • 90 g cukraus pudros
  • žiupsnelio druskos
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 270-300 g paprastų miltų
  • 25 g kakavos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukraus pudrą ir druską.
  2. Viską sumaišykite į vientisą masę.
  3. Supilkite augalinį aliejų ir įmuškite kiaušinį.
  4. Vėl viską gerai išmaišykite.
  5. Į šį mišinį persijokite kakavos miltelius ir dar kartą viską išmaišykite.
  6. Galiausiai pamažu įmaišykite persijotus miltus ir cukraus pudrą.
  7. Dabar rankomis išminkykite minkštą tešlą.
  8. Įdėkite tešlą į maistinę plėvelę ir 20 minučių palaikykite šaldytuve.
  9. Po to paimkite tešlos gabalėlį, išminkykite jį ir suformuokite kankorėžį.
  10. Peiliu sukurkite raštą – įpjaukite linijas įstrižai viena šalia kitos, o paskui priešinga kryptimi.
  11. Dėkite kankorėžius vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  12. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
  13. Galiausiai pabarstykite kankorėžius cukraus pudra ir sudėkite juos į lėkštę.

PATARIMAS:

REKLAMA

Jei norite, galite sulipdyti du ir kankorėžius, ir pertepti juos su uogiene ar kitu įdaru.

Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].