Šis receptas yra bet kurios namų šeimininkės svajonė. Juk jis paruošiamas labai greitai, o tam nereikia sunaudoti visų įmanomų virtuvės įrankių. Rezultatas yra labai minkštų ir skanių sausainių pilna lėkštė!

REKLAMA

Ingredientai:

  • miltai, 100 g + kapoti avižiniai dribsniai, 100 g
  • sviestas, 100 g
  • cukrus, 90 g
  • kiaušinis, 1 vnt.
  • kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • žiupsnelis druskos
  • vanilinis cukrus (pagal skonį)
  • nulupti obuoliai, 200 g.

Gaminimo eiga:

  1. Obuoliai turi būti nulupti, sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti.
  2. Sviestą pirmiausia reikia atšildyti (palikus kambario temperatūroje arba padėjus ant šiltos lėkštės), tada sutrinti jį su cukrumi.
  3. Į gautą masę įmaišykite kiaušinius.
  4. Suberkite sausus ingredientus.
  5. Visi ingredientai turi būti sumaišyti į vienalytę masę.
  6. Dabar laikas įdėti obuolius ir viską kruopščiai išmaišyti.
  7. Sausainiai dedami šaukštu ant anksčiau paruoštos skardos ar silikoninio kepimo popieriaus.
  8. Kepimas vidutinėje temperatūroje trunka 12–14 minučių.
  9. Svarbu užtikrinti, kad sausainiai nesudžiūtų, bet būtų pakankamai iškepę auksinės spalvos.
  10. Pagal skonį galite pabarstyti sausainius cukraus pudra arba į ją įberiant cinamono.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].