Skanūs sausainiai su obuolių ir riešutų įdaru. Jie yra labai skanūs ir juos labai paprasta paruošti! Iš šios tešlos paruošite daug skanių sausainių.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Įdarui:

  • 3 obuolių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelis cinamono
  • 1/2 puodelio smulkiai sukapotų graikinių riešutų (1 puodelis = 200 ml)

Tešlai:

REKLAMA
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros)
  • Pusė puodelio cukraus pudros
  • 1 kiaušinio
  • 1 pakelio vanilės
  • Pusė arbatinio šaukštelio sodos
  • 2,5 puodelių paprastų miltų

Papuošimui:

  • Cukraus pudros

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Nulupkite ir sutarkuokite obuolius, ir sudėkite juos į keptuvę su cukrumi ir cinamonu.

Leiskite kepti ant vidutinės ugnies, kol išgaruos didžioji dalis vandens.

REKLAMA

Tada į obuolių mišinį įmaišykite smulkintus riešutus.

REKLAMA

Paruoškite tešlą.

Sviestą, cukrų, kiaušinį, vanilę, kepimo miltelius ir persijotus miltus sudėkite į dubenį ir palaipsniui išmaišykite, kol visi produktai susijungs. Rankomis užminkykite vientisą tešlą.

REKLAMA

Tešlą padalykite į 3 dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite.

REKLAMA

Iš tešlos stikline išspauskite apskritimus.

REKLAMA

Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštelį įdaro ir užlenkite kraštus link centro.

REKLAMA

Kepkite sausainius ant riebalais išteptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos apie 20 minučių 175 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Galiausiai pabarstykite paruoštus sausainius cukraus pudra.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiagą rasite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].