Salotos su vynuogėmis: skanu ir šventiška

Salotos, papuoštos vynuogėmis, puikiai tiks švenčių stalui. Receptas tiktai nesunkus, tad kviečiami išbandyti ir pradžiuginti namiškius!

REKLAMA

Ingredientai:

  • slyvos – 100 g;
  • sūris – 100 g;
  • virti kiaušiniai – 5 vnt.;
  • virta vištienos filė – 250 g;
  • agurkai – 2 vnt.;
  • majonezas – 400 g;
  • smulkinti graikiniai riešutai – 20 g;
  • vynuogės – 200 g;
  • petražolės;
  • druska;
  • juodieji pipirai.

pusryčiai, salotos

REKLAMA

Gaminimas:

1. Supjaustykite vištieną smulkiais gabalėliais.

2. Sudėkite ją į indą, formuokite vynuogių kekę.

REKLAMA

3. Apibarstykite vištieną druska ir pipirais.

4. Tuomet uždėkite sluoksnį majonezo.

REKLAMA

5. Smulkiai supjaustykite slyvas ir uždėkite jų sluoksnį ant salotų.

6. Ant viršaus uždėkite majonezo ir pipirų sluoksnį.

REKLAMA

salotos

7. Sutarkuokite baltymus ir trynius atskirai plona tarka.

REKLAMA

8 Sudėkite ant salotų baltymų sluoksnį, tada trynių ir majonezo sluoksnį.

9. Sutarkuokite sūrį, uždėkite jo sluoksnį ir apibarstykite graikiniais riešutais.

REKLAMA

10. Perpjaukite vynuoges per pusę, išimkite sėklas.

11. Sudėkite vynuogių puseles ant salotų.

REKLAMA

12. Viršuje padėkite petražoles, kad jos atrodytų kaip vynuogių kekės lapai.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].