Rožių uogienė: neįprastos, bet gardžios uogienės gaminimo paslaptis

Ar kada teko valgyti rožių uogienę? Tai ne tik labai gražus, bet ir nuostabiai skanus desertas. Jį paruošti nebus sunku, ypač jei jūsų sode auga daug rožių.

REKLAMA

Sudėtis

  • 500 g rožių žiedlapių
  • 1 kg cukraus
  • 2 stiklinės vandens
  • 1 šaukštelis citrinos rūgšties

Surinkite 0,5 kg rožių žiedų. Nuplaukite ir pašalinkite kuokelius bei lapus, palikdamas tik žiedlapius.

REKLAMA

Į 1/3 viso cukraus įmaišykite citrinos rūgšties. Mišiniu užpilkite rožių žiedlapius ir sudėkite į didelį indą. Palikite 3-4 valandas.

REKLAMA

Likusį cukrų sumaišykite su vandeniu ir uždėkite ant ugnies. Kai užvirs, suberkite rožių žiedlapius su pirmiau įmaišytu cukrumi.

REKLAMA

Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, išjunkite ir palikite 6 valandoms.

REKLAMA

Po to vėl uždėkite ant ugnies, užvirkite, pavirkite 5 minutes ir išjunkite.

REKLAMA

Rožių uogienė paruošta!

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].