Galvodami apie skanų vasaros užkandį, daugelis žmonių iškart įsivaizduoja traškius, lengvai sūdytus agurkus. Taip yra todėl, kad juos galima lengvai ir greitai pasigaminti, ir jie yra neįtikėtinai skanūs! Esame įpratę prie tradicinio šalto raugimo būdo. Tačiau galite pasinaudoti originalesniu receptu. Karštai rauginti agurkai – puikus sprendimas, jei norite neįtikėtinai traškaus užkandžio.

REKLAMA

Šią daržovę paruošti yra beprotiškai paprasta! Jums tereikia pasiruošti nedidelių agurkų ir pasiimti mėgstamų prieskonių. Tada užpilkite juos verdančiu vandeniu. Geriausia tai daryti vakare, nes ryte apetitą žadinančios daržovės jau bus paruoštos!

Karštai rauginti agurkai ir jų paruošimų proporcijos

REKLAMA

Recepte išvardytų ingredientų pakaks 3 litrų agurkų stiklainiui paruošti. Didelei grupei žmonių jų visiškai pakaks. Prieskonių kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.

Sudedamosios dalys:

REKLAMA
  • Agurkai 1,5 kg
  • Vyšnių lapai 6 vnt.
  • Serbentų lapai 6 vnt.
  • Krapai 1 vnt.
  • Česnako galva 1 vnt.
  • Druska 5 šaukštai
  • Vanduo 1,5 l

Paruošimo būdas:

Gerai nuplaukite agurkus. Nupjaukite jų galiukus. Kruopščiai nuplaukite serbentų ir vyšnių lapus. Stambiai juos supjaustykite peiliu. Nulupkite česnako skilteles.

REKLAMA

Agurkus sudėkite į stiklainį. Sluoksniuokite juos į stiklainį su vyšnių ir serbentų lapais. Į stiklainį taip pat pridėkite česnako skiltelių ir krapų žiedynų.

REKLAMA

Užvirinkite vandenį ir ištirpinkite 5 valgomuosius šaukštus rupiosios druskos (šaukštas be kauburėlio). Uždenkite agurkus ir uždarykite stiklainį dangteliu. Palikite pastovėti 8-10 valandų.

REKLAMA

Jei namuose neturite rupios druskos, galite vartoti 4 valgomuosius šaukštus joduotos druskos. Ukrainiečių virtuvės šefas Jevgenijus Klopotenka tikina, kad agurkai tuomet bus dar traškesni. Be to, nebus nemalonaus jų poskonio. Klausydami garsaus virėjo patarimų, galite įsitikinti ir pamėginti juos užsiraugti patys. Su joduota druska agurkai įgauna maksimalų aromatą ir skonį. Tai įrodyta! Susidomėjote šiuo raugintų agurkų receptu? Tada būtinai pasidalinkite šio vasariško užkandžio instrukcijomis su savo draugais.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].