Šis pyragas su uogomis yra kreminis ir tiesiog tirpstantis burnoje. Jį labai lengva paruošti ir jo nereikia kepti! Tai nuostabus desertas prie arbatos.

REKLAMA

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Šokoladiniai sausainiai – 300 g
  • Pienas – 50 ml.

Kremui:

REKLAMA
  • Tirpi želatina – 25 g ir 100 ml šalto vandens
  • Pienas – 75 ml
  • Cukrus – 100 g
  • Varškė 9% riebumo – 300 g
  • Tepamas sūris – 250 g
  • Grietinėlė 33% – 250 ml
  • Bet kokios uogos (mėlynės, gervuogės) – po 150 g.

Gaminimas:

Maišytuvu arba rankomis sutrinkite sausainius į trupinius. Supilkite 50 ml pieno, išminkykite lipnią „tešlą“. Paskirstykite ją kepimo formoje, ant kurios dugno išklotas kepimo popierius. Kol ruošiamas įdaras, padėkite pagrindą į šaldytuvą.

REKLAMA

Pyragas su uogomis

Ištirpinkite želatiną 100 ml vandens. Pašildykite pieną, įberkite cukraus, maišykite, kol jis visiškai ištirps. Sumaišykite su želatina. Išplakite šaltą riebią grietinėlę iki putų. Varškę išmaišykite atskirai su lydytu sūriu iki vientisos masės. Supilkite pieną su ištirpinta želatina, supilkite plaktą grietinėlę ir viską sumaišykite.

REKLAMA

Sutrinkite visas uogas iki vientisos masės. Jei naudojate uogas su kauliukais, papildomai perleiskite jas per koštuvą.

REKLAMA

Pyragas su uogomis

Sumaišykite uogas su kremine mase. Viską uždėkite ant pagrindo. Išlyginkite pyrago viršų. Laikykite pyragą šaldytuve mažiausiai 6 valandas, kad jis sustingtų.

REKLAMA

Tuomet sūrio pyragą papuoškite uogomis ir vaisiais.

REKLAMA

Pyragas su uogomis

Tiesiog pažvelkite į šį skanų gabalėlį! Puikus desertas prie arbatos yra paruoštas.

REKLAMA

Vaizdo įrašas, kaip gaminti pyragą:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].