Svečiai jį tiesiog dievina!

REKLAMA

Ingredientai:

Tešlai:

REKLAMA
  • miltai – 300 g;
  • sviestas – 100 g;
  • druska – 1 žiupsnelis;
  • kepimo milteliai – 1/3 arbatinio šaukštelio;
  • grietinė – 150 g.

Įdarui:

  • pievagrybiai – 500 g;
  • svogūnai – 2 vnt.;
  • kiaušiniai – 3 vnt.;
  • grietinė – 150 g;
  • sūris – 150 g;
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • pipirai – pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA
  1. Tarkuotą sviestą sumaišykite su persijotais miltais.
  2. Įdėkite grietinės, druskos ir kepimo miltelių.
  3. Suminkome tešlą į gumulą, jei dar reikia, įdedame grietinės. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
  4. Grybus ir svogūną supjaustykite kubeliais, tada kepkite augaliniame aliejuje apie 4 minutes.
  5. Sudedame į dubenį, atvėsiname, dedame grietinę, kiaušinius, druską, pipirus ir stambia tarka sutarkuotą sūrį (jo šiek tiek paliekame apibarstymui).
  6. Tešlą paskirstome į kepimo formą, suformuojame kraštus.
  7. Ant viršaus paskleiskite įdarą, pabarstykite sūriu ir įspauskite jį į įdarą, kad nesudegtų.
  8. Kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].