Braškės – tikrai vasaros uogos. Pradžioje jas visuomet ragaujame šviežias, o vėliau jau norisi pasigaminti ir kitokių braškinių desertų. Šiame straipsnyje pateiksime jums labai skanaus braškių pyrago su pudingu receptą!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Pagrindui:

  • 150 g cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 170 g miltų;
  • 70 ml gazuoto apelsinų limonado;
  • 70 ml augalinio aliejaus;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;

REKLAMA

Pudingui:

  • 700 ml pieno;
  • 2 pakuočių vanilinio pudingo miltelių (po 37 g);
  • 100 g cukraus;
  • 450 g didžiausio riebumo grietinės;
  • Braškių džemo;
  • Apie 1 kg braškių;

 

REKLAMA

 

REKLAMA

Želei:

  • 2 pakelių raudonos spalvos želės;
  • 500 ml vandens;
  • 100 g cukraus;

REKLAMA

Gaminimas:

Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų ir viską gerai išplakite. Plakdami įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Kitoje stiklinėje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, sudėkite į cukrų ir kiaušinių masę.

Tuomet supilkite apelsinų limonadą ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Paimkite kepimo skardą, ją ištepkite aliejumi arba riebalais, pabarstykite miltais ir supilkite paruoštą tešlą bei ją gerai pasiskirstykite.

Kepkite tešlą iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje iš viršaus ir apačios 20-25 minutes. 

REKLAMA

Kol kepa pyrago pagrindas, į dubenį supilkite maždaug pusę pieno ir suberkite vanilinį pudingą, viską išmaišykite.

REKLAMA

Likusį pieną užkaitinkite, sudėkite cukrų ir išmaišykite. Vos tik pienas užvirs – supilkite ištirpintą pudingą ir maišykite tol, kol viskas sutirštės.

Tuomet leiskite pudingui atvėsti, tačiau kartas nuo karto jį pamaišykite.

REKLAMA

Kai pudingas atvės, sudėkite į jį grietinę ir išplakite.

Tuomet ant atvėsusio pagrindo užtepkite ploną sluoksnį braškių džemo ir ant viršaus tepkite pudingą. Svarbu jį gerai paskirstyti, kad visur būtų vienodas kremo sluoksnis.

REKLAMA

Braškes supjaustykite per pusę ir dėkite ant kremo, lengvai įspauskite, kad laikytųsi vietoje, ir padėkite pyragą į šaldytuvą.

REKLAMA

Tuomet paruoškite želė. Į puodą supilkite vandenį, želė, cukrų ir nuolat maišydami užvirinkite. Pavirkite apie 1 minutę.

Nuolat maišydami leiskite želė pravėsti ir tuomet užpilkite ant braškių pyrago, o tada vėl viską padėkite į šaldytuvą maždaug dviem valandoms.

REKLAMA

Galiausiai belieka mėgautis šiuo skanėstu ir pavaišinti draugus bei artimuosius!

REKLAMA

Sėkmės!

Vaizdo įrašo medžiagą rasite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].