Aš gaminu šį pyragą visoms šventėms!

REKLAMA

Ingredientai:

  • riebus kefyras – 1 stiklinė
  • cukrus – 1 stiklinė
  • miltai – 1 stiklinė
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • druska – 1 žiupsnelis
  • vanilinas pagal skonį
  • kakava – 1 valgomas šaukštas
  • soda – 1 šaukštelis
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai

Kremui:

REKLAMA
  • sutirštintas pienas – 250 g;
  • sviestas – 250 g.

Taip pat reikalingas bananas ir tarkuotas šokoladas.

Gaminimo procesas

REKLAMA
  1. Kefyrą sumaišome su soda.
  2. Kiaušinį, cukrų ir druską išplakite atskirai. Tada įpilkite augalinio aliejaus, sumaišykite, supilkite kefyrą ir vėl sumaišykite.
  3. Suberkite persijotus miltus ir kakavos miltelius, išmaišykite.
  4. Supilkite tešlą į formą, padengtą kepimo popieriumi ir išteptą sviestu.
  5. Iškepkite 180°C temperatūroje, trukmė 30-35 minutės.
  6. Plakite sviestą iki purumo ir dalimis supilkite kondensuotą pieną, plakite iki vientisos masės.
  7. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į 2 sluoksnius ir nupjaukite viršutinę dalį.
  8. Ant torto taip, kaip jums gražiau, uždėkite grietinėlės ir papuoškite banano griežinėliais.
  9. Uždenkite antruoju biskvito sluoksniu, viršų ir šonus patepkite kremu ir pabarstykite trupiniais (kuriuos pasigaminti galite iš biskvito viršutinio sluoksnio).
  10. Papuoškite šokolado drožlėmis.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].