Receptas, kuris kiekvieną rudenį „New York Times

Slyvų sezonas prasidėjo! Todėl receptas, kurį šiandien paruošė mūsų redakcija, jums tikrai pravers. Jis jau tapo legendiniu pasaulyje.

REKLAMA

Informacija, kaip pasigaminti šį slyvų pyragą, 12 metų iš eilės pasirodė amerikiečių laikraščio „The New York Times“ puslapiuose! Laikraščio redaktorė, pavargusi nuo to paties recepto, kurio nuolat reikalavo Amerikos moterys, paskelbė, kad paskutinį kartą skelbia, kaip pasigaminti slyvų pyragą, ir ragino namų šeimininkėms jį išsikirpti, išsaugoti ir pakabinti ant šaldytuvo.

Apie šį skanų pyragą internete sklando legenda.

REKLAMA

Receptas

SLYVŲ PYRAGAS

Nesvarbu, ar tai tiesa, ar ne, tiksliai pasakyti sunku. Bet tai, kad receptas geras, galima tvirtai pasakyti. Vien šį mėnesį aš jau kepiau pagal jį du kartus ir tikrai nesustosiu! Kai šis pyragas iškeptas, po namus pasklinda skanus aromatas, todėl sunku sulaukti, kol jis atvės.

REKLAMA

Slyvų pyragas tiks su vakarine arbata arba vietoje pusryčių. Jei norite, apibarstykite cukraus pudra arba papuoškite plakta grietinėle. Jei pagaminsite sviestinį kremą ir paskirstysite jį ant vaisių, pyragas virs gimtadienio tortu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 113 g sviesto
  • 1 stiklinės miltų
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 12 slyvų
  • žiupsnelio druskos

Apibarstymui:

  • 2,5 šaukšto cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono

Receptas

PARUOŠIMAS

Į maišytuvo dubenį supilkite šiek tiek kambaryje pastovėjusį sviestą ir cukrų. Viską gerai suplakite. Jei neturite maišytuvo, tą patį galite padaryti naudodami rankinę šluotelę.

REKLAMA

Nenustodami plakti, į dubenį įmuškite po vieną kiaušinį, tada įberkite žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Miltus išsijokite su kepimo milteliais. Švelniai sumaišykite su sviesto ir kiaušinių mišiniu.

Receptas

REKLAMA

Kepimo indą sutepkite sviestu, tada apibarstykite miltais. Tešlą sudėkite į formą ir švelniai išlyginkite. Tešlos užtenka kepimo formai, kurios skersmuo yra 24 centimetrai.

REKLAMA

Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir išdėliokite ant tešlos.

Receptas

REKLAMA

Sumaišykite cukrų ir cinamoną. Torto viršų apibarstykite šiuo mišiniu.

REKLAMA

Pašaukite pyragą į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–45 minutes. Patikrinkite,ar iškepė, su mediniu pagaliuku ar degtuku.

Receptas

REKLAMA

Štai viskas, legendinis receptas padėjo iškepti dievišką pyragą. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].