Subtilus graikiškas pyragas iš filo tešlos. Pasimėgaukite

Pastaruoju metu, be įprastos sluoksniuotos tešlos, šaldiklyje turiu filo tešlos. Tai yra ploniausi lakštai, iš kurių gaminamas puikus pyragas. Dėl savo neutralaus skonio ši tešla tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams. Ir šiandien jums pasakysime, kaip pasigaminti graikišką pyragą su obuoliais ir razinomis.

REKLAMA

Pyrago ypatumas yra jo formavimo būdas. Kad delikatesas būtų švelnus, jis užpilamas saldžiu pieno ir kiaušinių plakiniu.

Jums reikės:

  • Filo tešlos 400 g
  • Sviesto 75 g
  • Saulėgrąžų aliejaus 60 ml
  • Razinų 100 g
  • Obuolių 2 vnt.
  • Cinamono 1 šaukštelio
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Cukraus 80 g
  • Vanilino 1 šaukštelio
  • Kepimo miltelių 1 šaukštelio
  • Krakmolo 2 šaukštų
  • Pieno 300 ml

Gaminimas:

Razinas 5 minutes pamirkykite karštame vandenyje. Nuplaukite obuolius, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Razinas nusausinkite ir sumaišykite su obuoliais, įberkite cinamono.

REKLAMA

pyragas

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi. Gilią kepimo skardą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.

REKLAMA

Atšildykite tešlą. Išskleiskite vieną lakštą, sutepkite sviesto ir aliejaus mišiniu, ir uždenkite antru lakštu. Tada ant viršaus vėl sutepkite sviesto ir aliejaus mišiniu, ir pabarstykite šiek tiek įdaro. Padarykite „akordeoną” ir perkelkite į kepimo skardą.

REKLAMA

pyragas

Pakartokite procedūrą su visais lakštais. Turėtumėte gauti apie 6 „akordeonus”. Sutepkite ruošinį likusiu aliejaus ir sviesto mišiniu ir įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 10-15 minučių.

REKLAMA

Padažui sumaišykite kiaušinius, cukrų, vaniliną, kepimo miltelius ir krakmolą. Palaipsniui supilkite pieną. Viską išmaišykite, supilkite mišinį ant pyrago ir dar 10 minučių grąžinkite į orkaitę.

REKLAMA

pyragas

Tradiciškai pyragą galite pabarstyti cukraus pudra. Mūsų desertas retai turi laiko atvėsti, nes suvalgome jį dar šiltą. Bet man pavyko paslėpti gabalėlį, todėl galiu drąsiai teigti, kad pyragas antrą dieną yra toks pat skanus.
Skanaus!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].